25. maj 2019.

Tradicionalni nagradni konkurs za najmlađe

Nagrađena najlepša dečja pisma Deda Mrazu

Nagradni konkurs „Piši Deda Mrazu"

Nagrađena najlepša dečja pisma Deda Mrazu

Blizu 6.300 radova prispelo je u periodu od 3. novembra do 3. decembra 2018. na 16. nagradni konkurs „Piši Deda Mrazu”, na kome su tradicionalno učestvovala deca uzrasta do deset godina iz cele Srbije.

U pojedinačnoj konkurenciji prvu nagradu osvojio je Danilo Šijan iz Sombora, za maštovitu i originalnu priču o dečaku Momčilu koji je saznao tajnu Deda Mraza; druga nagrada otišla je u ruke Nikoleti Tokodi iz Subotice, sa bajkovitim crtežom vile koja leti kroz snežnu, zimsku noć; treće mesto pripalo je Leonidu Raškoviću iz Kragujevca za ritmičnu pesmu plemenite poruke i naglašene empatije.

U kolektivnom stvaralaštvu prvu nagradu osvojili su mališani vrtića „Poletarac” iz Odžaka, čija 74 rada autentičnog likovnog izraza i ekspresivnog kolorita, zrače vedrinom, prazničnom atmosferom i novogodišnjim motivima; drugu nagradu dobila su deca iz Predškolske ustanove „Čukarica” – Vrtić „Sanjalica”, koja su napravila pravu knjigu sa zanimljivom pričom „Vila spasava deda Mraza” i još zanimljivijim crtežima; treće mesto zaslužili su učenici IV/3 Osnovne škole „Vladimir Rolović” iz Beograda, za neobičan rad u origami tehnici – pesmu o Deda Mrazu, Pošti i njenim vrednim poštarima, upotpunjenu ilustracijama.

Radovi su iznova potvrdili izuzetnu dečju darovitost u različitim oblicima umetničkog stvaralaštva, a nagrađeni autori izdvojili su se posebnim idejama, energijom i emocijom.

Pošta Srbije u duhu potvrđene društveno-odgovorne prakse, i ovog puta je pozvala mališane u avanturu pisanja pisama Deda Mrazu, sa ciljem da neguju kulturu pisanja i pismenost i razvijaju svoj kreativni potencijal.