28. jun 2017.

Nagrade i priznanja

2015. godina

Specijalna plaketa za 175 godina uspešnog poslovanja

Privredna komora Srbije dodelila je Javnom preduzeću „Pošta Srbije” specijalnu plaketu za 175 godina uspešnog poslovanja, a svi učesnici okruglog stola NIN Fokus „Poslovanje, restrukturiranje i investicije u javnom sektoru” pohvalili su impresivne rezultate koje Pošta postiže poslovanjem u tržišnom okruženju i po tržišnim zakonima, izdvajajući se kao referentni sistem u javnom sektoru.

Pošta Srbije – omiljeni domaći brend

Pošta Srbije dobitnik je prestižnog priznanja „Moj izbor” za omiljeni domaći brend u 2015. godini, u kategoriji transporta robe i putnika.

Ovo je jedino priznanje u Srbiji koje se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača, koji su mogli da biraju između 195 najboljih domaćih proizvoda i brendova razvrstanih u 19 kategorija. Glasanjem je obuhvaćeno 2.010 ispitanika u 14 gradova Srbije, a Pošta je pobedila u jakoj konkurenciji velikih domaćih kompanija „Er Srbija” i „Lasta”.

2014. godina

Najbolja evropska poštanska marka

Pošta Srbije dobila je prestižno međunarodno priznanje za najbolju evropsku poštansku marku u izboru Asocijacije javnih poštanskih operatora “PostEvropa”.

U konkurenciji 49 zemalja, prigodna poštanska marka sa temom “EVROPA – Nacionalni muzički instrumenti”, na kojoj je slika srpskih gajdi, sa gajdašem i motivom Stare planine dobila je najviše onlajn glasova publike i osvojila prvu nagradu – “Zlatna marka za 2014. godinu”.

Autor idejnog rešenja je akademski slikar-grafičar Nadežda Skočajić, kreator maraka Pošte Srbije.

2013. godina

Priznanje Fonda za kvalitet Svetskog poštanskog saveza

Pošta Srbije je dobitnik nagradе za AMQM – Proširenje sistema za automatsko merenje kvaliteta – kao najbolje implementiran projekat finansiran od strane Fondа za kvalitet Svetskog poštanskog saveza počev od 2007. godine.Vreme prenosa test-pisama, u koja su ubačeni transponderi, snima se uz pomoć RFID opreme i Pošta Srbije u ovom segmentu apsolutno prednjači u regionu.

Najbolje upravljanje projektom „Translacija adrese u adresni kod”

Tokom Dana otvorenih vrata Fonda za kvalitet Svetskog poštanskog saveza, održanom u Bernu, našem Preduzeću dodeljena je nagrada za najbolje upravljanje projektom „Translacija adrese u adresni kod”. Nagrade za najbolje realizovane projekte dodeljuje Odbor poverenika Fonda za kvalitet Svetskog poštanskog saveza, a na osnovu rezultata procene projekata koji su sprovedeni tokom prethodne godine.