Пошта Србије - Нови Сад – Европска престоница културе 2022, од данас на поштанским маркама

1.2.2022.

Нови Сад – Европска престоница културе 2022, од данас на поштанским маркама

У Градској кући у Новом Саду, у оквиру Свечане академије поводом Дана Града, в.д. директора Поште Србије Зоран Ђорђевић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, стављањем жига првог дана на максимум карте и коверте, свечано су пустили у оптицај издање пригодних поштанских марака у част Новог Сада – Европске престонице културе за 2022. годину, које је Пошта Србије приредила у сарадњи са Фондацијом ,,Нови Сад – Европска престоница културе”.

„У част Новог Сада, који у 2022. години носи ову престижну титулу, и као сведочанство за будуће генерације о важности овог признања, част ми је да данас представимо резултат плодне сарадње Града Новог Сада, Фондације и Поште Србије, са идејом да се целе године шаљу позиви збратимљеним градовима, да њихови грађани и сви други посетиоци дођу у Нови Сад и уживају у различитим културним манифестацијама и програмима. Наша повезаност и узајамна подршка наставиће се и путем других заједничких активности на развоју нових квалитетних услуга за грађане, као и у пројектима за подстицај економских иницијатива и развој туристичке привреде”, рекао је Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије.

Ђорђевић је затим градоначелнику Милошу Вучевићу уручио поклон Поште Србије, филателистичко издање са пригодном поштанском марком нумерисаном бројем 1.

Издање пригодних поштанских марака „Нови Сад – Европска престоница културе” преноси крилатицу програмског обележавања – За нове мостове, као симболе нових веза, размене и повезивања нових људи и простора. Садржи две поштанске марке у табацима од по осам марака са вињетама у средини, два коверта првог дана, две максимум-карте и пригодан жиг. Фотографије на издању дело су Јелене Ивановић и Владимира Величковића, док је графичку обраду радила Анамари Бањац, креаторка марака Поште Србије.