Пошта Србије - Нови мопеди за поштаре у Краљеву и Врњачкој Бањи

18.3.2022.

Нови мопеди за поштаре у Краљеву и Врњачкој Бањи

Вршилац дужности директора ЈП „Пошта Србије“, Зоран Ђорђевић, данас је у Краљеву уручио кључеве дванаест (12) нових мопеда поштарима који раде на територији Краљева, Рашке, Сјенице, Новог Пазара и Врњачке Бање. До краја марта, у Регионалну радну јединицу „Краљево, Чачак“ стићи ће укупно 98 нових мопеда.

Ови мопеди италијанске марке „Piago Liberty“ биће коришћени за редовну доставу у руралним подручјима са брдском и планинском конфигурацијом терена и замениће старе мопеде којима је истекао корисни век трајања. Реч је о најсавременијим возилима, са емисијом гасова по Euro 5 стандрадима. Имају мултифункционалне предње и задње носаче за пошиљке, укупне носивости 65 килограма, док водоотпорни кофер смештен на задњем носачу има капацитет 70 литара. Захваљујући таквим карактеристикама, нови мопеди обезбеђују ефикаснију доставу пошиљака, мању емисију штетних гасова, уштеде у потрошњи горива, боље услове рада запослених и њихову већу сигурност у саобраћају.  

У оквиру пројекта модернизације доставне флоте, ово је прва испорука мопеда у Пошти Србије од укупно 1024 колико је предвиђено јавном набавком која је уговорена крајем 2021. године. Од те количине, за Регионалну радну јединицу „Краљево, Чачак“ планирано је укупно 98 нових мопеда (61 за Краљево и 37 за Чачак), а прошле недеље је већ стигло 18, од чега 12 за Краљево и 6 за Чачак.

Зоран Ђорђевић је током данашње посете Краљеву обишао и седиште Регионалне радне јединице „Краљево, Чачак“, као и пошту 36101 Краљево 1 где је са запосленима разговарао о развојним плановима и активностима за унапређење услова рада и материјалног положаја запослених. Претходно, Ђорђевић је боравио у Врњачкој Бањи, где је, такође, искористио прилику да разговара са запосленима, чује мишљење о кључним питањима у вези са унапређењем поштанских услуга и услова рада али и да упозна запослене о даљим плановима компаније.