Пошта Србије - Пошта Србије подржала 35. Београдски маратон и представила нову услугу

15.5.2022.

Пошта Србије подржала 35. Београдски маратон и представила нову услугу

Пошта Србије била је покровитељ 35. Београдског маратона, који је данас успешно и уз велико интересовање публике одржан у нашој престоници и доделила награде победницима такмичарске трке „Пошта Србије Штафетни полумаратон”.

На догађају, Пошта је симболичнo представила и нову услугу – пакетомати Поште Србије, и најавила почетак пружања ове услуге у понедељак 16. маја. Посебно интересовање и пажњу учесника и посетилаца изазвали су маскота пакетомат и разгледнице са мотивима маратона и играчке-пакетомати, које је поклонила учесницима маратона и посетиоцима

Услуга пакетомати од понедељка ће почети да се пружа у Београду, Новом Саду, Нишу, Краљеву, Новом Пазару и Панчеву, а првих 20 пакетомата Поште Србије, препознатљиво обележених и модерног дизајна, са истакнутим упутствима за употребу, постављено је на прометним и лако доступним локацијама у овим градовима. Информације о услузи и локацијама истакнуте су на сајту Поште Србије на линку https://paketomat.posta.rs.

Пошта Србије је уочи маратона објавила и пригодно издање поштанских марака „35. Београдски маратон”, у част јубилеја догађаја од посебног значаја за град Београд и целу Србију. Стручну сарадњу у реализацији издања обезбедио је Дарко Хабуш, док је графичка реализација дело Хоминид студиа из Београда.