Пошта Србије - Зоран Ђорђевић на закључењу 16. годишње Скупштине НАЛЕД-а

19.5.2022.

Зоран Ђорђевић на закључењу 16. годишње Скупштине НАЛЕД-а

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић присутвовао је завршној свечаној седници XVI годишње Скупштине НАЛЕД-а. Подршка спровођењу зелене агенде, унапређење услова за инвестирање и изградњу и унапређење квалитета доношења прописа, три су кључна реформска приоритета од укупно 12 које су изабрали чланови НАЛЕД-а у стратешком плану за период 2022-2025.

Међу приоритетима које ће НАЛЕД заговарати у наредним годинама су и даљи развој еУправе и еПословања, сузбијање сиве економије, унапређење јавних финансија, доношење и спровођење мера за развој предузетништва и иновација, подршка привреди на локалу, подстицање регионалне сарадње, као и ЕУ интеграција у областима значајним за привреду, развој здравства, пољопривреде и прехрамбене индустрије.

XVI  годишњој Скупштини НАЛЕД-а присуствовали су и представници Владе Србије, министри Татјана Матић, Марија Обрадовић и Анђелка Атанасковић и министар Томислав Момировић, као и представници институција задужених за унапређење услова пословања и донаторских организација које су подржале реформе.