Пошта Србије - Одржане седнице колегијума и проширеног колегијума Предузећа

2.6.2022.

Одржане седнице колегијума и проширеног колегијума Предузећа

На данашњим седницама колегијума и проширеног колегијума Предузећа, којима су присуствовали директори регионалних радних јединица, представници запослених и представници синдиката, најважнија тема била је информација о потреби за изменом правилника о организацији и систематизацији послова у ЈП „Пошта Србије”.

Директор Зоран Ђорђевић образложио је и све остале предлоге који су у припреми. По питању измене систематизације, руководиоци функција објаснили су разлоге за планиране измене организације рада у њиховим подручјима делатности, и у складу са тим потребне измене у планирању кадрова и описа радних места.

На дневном реду били су и остварени резултати и план активности пројеката који су у току, као и даља модернизација у оквиру пројеката који се очекују. Разговарано је и о новом правилнику о сврставању пошта у редове, као и о ротацији управника, са освртом на до сада постигнуте резултате. Поводом сталног конкурса за запошљавање нових извршилаца, који и даље бележи велики одзив кандидата из целе Србије, речено је да су у надлежној Функцији управљања кадровима у току интензивне активности на професионалној селекцији кандидата.

Директор Ђорђевић говорио је и о потребама, плановима и новим идејама за унапређење рада на територији регионалних радних и подручних јединица, према информацијама добијеним у директним сусретима са управницима пошта и директорима на локалу, које предузима и који ће се наставити у наредном периоду.

Договорено је да се следећи састанак проширеног колегијума Предузећа одржи у наредне две недеље.