Пошта Србије - Пошта посебну пажњу посвећује особама са инвалидитетом

20.6.2022.

Пошта посебну пажњу посвећује особама са инвалидитетом

Пошта Србије, као друштвено одговорна компанија, запошљава више од 390 особа са инвалидитетом. Истовремено, у сарадњи са Савезом слепих Србије, сагледавамо специфичне потребе слепих како бисмо омогућили што лакши приступ нашим објектима и услугама, рекао је в.д директора Поште Србије обраћајући се учесницима 28. Међународне конференције Регионалне асоцијациоје слепих Балкана.

„Пошта Србије посебну пажњу посвећује унапређењу положаја слепих и слабовидих особа и у свакодневном пословању показује висок степен разумевања за положај ове осетљиве категорије. Зато континуирано прилагођавамо пословање, услуге, информационо-комуникационе технологије, кориснички систем и инфраструктуру, али и едукујемо запослене за рад са осетљивим категоријама корисника. Све то предузимамо у оквиру шире подршке Поште Србије националној платформи и стратегији за унапређење укупног положаја особа са инвалидитетом”, истакао је Зоран Ђорђевић.

Савез слепих Србије уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, организује 28. Међународну конференцију Регионалне асоцијације слепих Балкана, која се одржава до 22. јуна у Београду. На конференцији учествују представници дванаест земаља, као и представници Европског Савеза слепих и Савеза слепих Мађарске и Словеније.