Пошта Србије - Решење о порезу на имовину за Новосађане на шалтерима пошта

1.8.2022.

Решење о порезу на имовину за Новосађане на шалтерима пошта

Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије, обишао је данас са чланицом Градског већа за буџет, финансије и инвестиције Града Новог Сада Адријаном Месаровић, пошту 21107 Нови Сад у Булевару патријарха Павла 83, поводом нове услуге Градске пореске управе Новог Сада у сарадњи са Поштом Србије. 

Почев од 27. јула нова услуга омогућава физичким лицима која су порески обвезници Градске пореске управе Нови Сад да уз важећу личну карту бесплатно преузму копију решења о утврђеном порезу на имовину на шалтерима пошта на територији Града Новог Сада, као и у свим поштама широм Србије. То практично значи да Новосађани, уколико се затекну ван свог места становања, копију решења о порезу на имовину грађана могу да подигну у пошти у било ком граду у ком се тренутно налазе. 

„Интегрисане услуге и увезивање са другим услужним предузећима и установама од значаја за наше грађане када год је то могуће, доноси бољитак у свакодневном функционисању, бољи квалитет живота и рада, као и бољу услугу којој увек тежимо. Преузимање пореских решења на шалтерима пошта омогућили смо како би се смањили редови и чекање, посебно забележени у роковима за плаћање пореза. Сарадња са Градском пореском управом Града Новог Сада прва је у оквиру пилот пројекта, а добра искуства планирамо да пренесемо и на друге градове, посебно оне највеће”, рекао је Зоран Ђорђевић. 

У наставку посете Новом Саду, Ђорђевић је потом обишао и разговарао са запосленима у Регионалном поштанско-логистичком центру Нови Сад.