Пошта Србије - Пошта Србије подржала међународну филателистичку изложбу „Балканфила“

2.8.2022.

Пошта Србије подржала међународну филателистичку изложбу „Балканфила“

У склопу активности на обнављању и интензивирању сарадње са Савезом филателиста Србије, ЈП „Пошта Србије“ подржаће припрему и организацију велике међународне филателистичке изложбе „Балканфила“ која ће, након паузе од 35 година, бити одржана током 2023. године у Београду.

У оквиру заједничких напора да се организује овај масовни филателистичлки скуп који ће у наш главни град довести не само филателистичку елиту Југоисточне Европе већ и велики број туриста, Савез филателиста Србије посетили су директор Радне јединице „Србијамарка“ Поште Србије, Адам Софронијевић, и руководилац ПТТ Музеја, Марко Јелић. У разговору са председником Савеза филателиста Србије, Николом Љубичићем, и секретаром Савеза, Угљешом Стефановићем, договорене су заједничке активности на дугорочној промоцији филателије у Србији, што укључује и припрему међународне филателистичке изложбе „Балканфила“.

ЈП "Пошта Србије" од марта 2021. године обнавља и интензивира сарадњу са Савезом филателиста Србије у заједничком напору да се промовише и омасови филателија као активност од националног значаја. Овај хоби подстиче пожељне особине личности – стрпљење, темељност, осећање за лепо, као и познавање националне историје, географије, уметности, науке и упознавање других култура, простора и народа, што је од изузетног значаја за развој младих генерација.

Саговорници су позвали све заинтересоване да посете скупове филателиста који се одржавају сваке недеље од 8 до 12 часова у Хотелу Нобел у Вишеградској 23.