Пошта Србије - Упозорење на лажну наградну игру

23.8.2022.

Упозорење на лажну наградну игру

Јавном предузећу „Пошта Србије” пријављен је нови покушај злоупотребе логотипа и имена Поште Србије којим се корисницима путем платформи за комуникацију и друштвених мрежа, упућује информација о наградној игри коју наводно организује Пошта Србије, те да уколико одговоре на четири питања имају могућност да освоје награду у износу 30.000 динара. Након наводног освајања награде, даље се тражи и да о истој обавесте 20 пријатеља или неколико група, унесу адресу и комплетирају регистрацију.

Пошта Србије обавештава грађане и кориснике да је у питању нови покушај преваре у виду лажне наградне игре, а грађанима саветујемо да буду опрезни, да не отварају линкове и да не уносе своје податке, као и да уколико добију поруке сличне садржине не поступају на начин како се тражи од њих.

За едукацију, додатне информације и пружање помоћи грађанима уколико имају било какве недоумице, доступна је страница Онлајн безбедност на корпоративном сајту Поште Србије, као и Контакт центар Поште Србије на бројевима телефона 0700 100 300 и 011 3607 788, радним данима од 8 до 20 часова и суботом и недељом од 8 до 15 часова.

Случај је пријављен Националном ЦЕРТ-у Републике Србије.