Пошта Србије - Амбасадор Хил и Зоран Ђорђевић о унапређењу сарадње

24.8.2022.

Амбасадор Хил и Зоран Ђорђевић о унапређењу сарадње

Aмбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Кристофер Хил састао се данас са Зораном Ђорђевићем, в.д. директора Поште Србије, у седишту Предузећа. Тема разговора биле су могућности за даље унапређење сарадње у оквиру партнерства са Америчком поштом и Амазоном.

Одговори на актуелне изазове у међународном поштанском саобраћају и растућу е-трговину, нове могућности за повезивање са најразвијенијим поштанским управама и најистакнутијим играчима на пољу електронске трговине у глобалним оквирима, као и наставак дигитализације услуга и процеса, у фокусу су стратешких опредељења Поште Србије, рекао је директор Ђорђевић. Додао је да је у тим настојањима приоритет на новим партнерствима и преношењу примера добре праксе.

Амбасадору Хилу предочени су остварени напредак и планови за оптимизацију и додатну аутоматизацију пословних процеса, развој електронских облика поштанског саобраћаја, имплементацију еколошки одрживих решења, осавремењавање постојећих и увођење нових услуга, паралелно са побољшањем постојећих.

На састанку је закључено да постоје широке могућности за размену искустава и повезивање, и то јачањем директних веза између националних поштанских оператoра Србије и САД, којим ће се адекватно пратити раст и ширење привредне размене. Такође, у оквиру филателистичке продукције Поште Србије договорен је наставак филателистичке и културне сарадње, у којој ће активан допринос пружити Амбасада САД у Београду.