Пошта Србије - Извештај са састанка руководства и синдиката

29.9.2022.

Извештај са састанка руководства и синдиката

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић данас je одржао састанке са представницима синдиката који су активни у Предузећу. Састанку се није одазвао Самостални синдикат поштанских радника, чији су представници дошли, али су услед померања термина и дужине претходних састанака донели одлуку да не одрже састанак са директором.

Представницима синдиката Ђорђевић је предочио да је у претходном периоду урађено много – подсетио је да је у овој години остварено повећање зараде и исплаћена зарада из добити за 2021. годину, да је решен проблем рада на одређено време дужег од две године, као и да је покренут процес модернизације Поште улагањем у нову опрему и средства за рад. Истакао је да Пошту Србије у наредној години очекује реорганизација у смеру модернизације и веће функционалности и да ће пословни процеси у компанији бити уређени према најбољим примерима праксе, што ће радницима додатно олакшати рад.

У разговору в.д. директора Поште Србије са Министарством финансија, добијена је информација да је извесно повећање плате од 12,5 процената за јануар месец, а поред тога, Ђорђевић је најавио и сигуран додатак на плату који ће свим запосленима бити исплаћен у децембру. Предузет је низ мера за уштеду и оптимизацију трошкова, и уколико анализа пословања покаже да је то могуће, следеће године се очекују преговори са Министарством финансија да повећање плате буде и веће од планираног.

„Морамо још много да радимо и градимо сви заједно како би наша Пошта била још моћнија. Далеко смо од онога што желимо, али смо доста тога урадили, пре свега захваљујући залагању свих радника којима овом приликом захваљујем на датом доприносу. Сигуран сам да има простора да будемо још бољи, и свестан да постоји још много ствари које треба унапредити и које су и даље лоше, али је за то потребно време. Нећу бити миран док Пошта Србије не буде престижна и најмоћнија компанија у Србији, јер сам у претходних годину и по дана упознао наше запослене и знам да они то могу и да заједно можемо све”, истакао је Ђорђевић.

Ђорђевић је поручио да је социјални дијалог најбољи пут до решења и сложио се са једним од синдиката да протести нарушавају углед Поште, и да једину корист од тога има конкуренција. Представницима синдиката захвалио је што ће информације са састанака пренети свим запосленима, јер само заједничким напорима можемо да се изборимо са тешким временом и изазовима који су пред нама.

Информације са састанака преносимо у целости, како би стигле до свих запослених, који на то имају право.