Пошта Србије - Пошта Србије на Генералној скупштини ПостЕвропе и бизнис форуму у Даблину

5.10.2022.

Пошта Србије на Генералној скупштини ПостЕвропе и бизнис форуму у Даблину

Делегација Поште Србије на челу са вршиоцем дужности директора Зораном Ђорђевићем, учествује у раду Генералне скупштине и бизнис форуму Асоцијације јавних поштанских оператора ПостЕвропа (PostEurope). На маргинама скупа, директор Зоран Ђорђевић сусрео се са бројним званичницима, а са Масахиком Метокијем, генералним директором Светског поштанског савеза, разговарао је о најактуелнијим питањима и иновацијама које планира Пошта Србије.

Генералну скупштину која се ове године одржава у Даблину, отворио је председавајући ПостЕвропе Жан Пол Форсвил, након којег су се обратили директор Ирске поште Давид Мек Редмонд и генерални директор Светског поштанског савеза Масахико Метоки. Делегацијама су презентовани извештај о раду између две скупштине и бизнис план за наредну годину, након чега су  изабрани нови чланови Борда директора.

У наставку догађаја одржава се и бизнис форум чија је тема одржива и конкурентна трансформација пошта, као и праћење глобалних трендова и њиховог утицаја на поштанско пословање. Током протеклих година, поштанска индустрија је прошла кроз огромну трансформацију изазвану различитим факторима, те је све већа и потреба да поштанска делатност буде одрживија. Управо из тог разлога, ПостЕвропа је, узимајући у обзир аспекте животне средине, економске и социјалне одрживости, израдила Визију одрживости која ће бити презентована на форуму.

Дубока трансформација изазвана убрзаном дигитализацијом и великим бројем иновација, као и брзе промене навика потрошача, наметнуле су за овогодишњу тему панел дискусије генералних директора и једну од главних тема која ће се обрађивати на форуму – будућност Европе и поштанске индустрије.