Пошта Србије - Опструиран састанак представника пословодства са Синдикатом Слога

10.10.2022.

Опструиран састанак представника пословодства са синдикатом Слога

Жељко Веселиновић, народни посланик, злоупотребио је данас функцију народног посланика и на насилан начин покушао да уђе на заказани састанак председника Надзорног одбора Јавног предузећа „Пошта Србије” Борише Шаренца са представницима синдиката Слога.

С обзиром да је састанак имао за тему унапређење положаја радника и планове Поште Србије, улазак му је онемогућен, након чега је насилно ушао у шалтер салу Главне поште, и са представницима синдиката Слога сео на под и развио транспарент. Са њима је ушла и група новинара, а након „позирања” за фотографисање, напустили су просторије Поште.

Очигледно је да је појављивање посланика Жељка Веселиновића политички мотивисано и инструирано. Овакви поступци не доприносе угледу Поште Србије, нарушавају пословни углед и процесе, те их из ових разлога пословодство Поште Србије најоштрије осуђује.

Као одговорно руководство које редовно одржава састанке са свим синдикатима који представљају и репрезентативно и нерепрезентативно чланство, сматрамо да овакви непримерени поступци малог синдиката са свега неколико десетина чланова, нарушавају и штете угледу и свему што су радници Поште Србије створили у претходних годину и по дана. Дубоко смо уверени да ова мања група неће успети да спута и омете велику већину која жели да Пошта Србије постане моћна и јака компанија.