Пошта Србије - 85 година Београдског сајма обележено пригодном поштанском марком

25.10.2022.

85 година Београдског сајма обележено пригодном поштанском марком

Пошта Србије и Београдски сајам данас су у оквиру 65. Међународног београдског сајма књига, уприличили промоцију пригодне филателистичке емисије у част јубилеја – 85 година Београдског сајма. О мотивима издања у част најпознатије установе за организовање сајамских и других манифестација и изложби у Србији, на штанду Поште Србије у арени Хале 1 Београдског сајма, говорили су Горица Шкипина, помоћница директора Београдског сајма, и Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије.

„Препознајући значај Београдског сајма и његов утицај на привредна и културна кретања у земљи и региону, као и позитивaн утицај како на досадашњи, тако и на будући економски раст и развој, јубилеј 85 година Београдског сајма, једног од симбола Београда, обележавамо пригодном поштанском марком. Честитам јубилеј, уз жељу да још снажније наставите традицију и репутацију Београда као једне од светских престоница сајамских окупљања”, рекао је Зоран Ђорђевић.

Пригоднo издање поштанских марака „85 година Београдског сајма” преноси специфичне симболе – Београдски сајам један је од три сајамска простора у свету који се налази на обали реке, а његова Хала 1, кружног облика, са куполом распона 109 метара од пренапрегнутог бетона, проглашена је за споменик културе. Уметничка реализација издања дело је Мирослава Николића, креатора марака Поште Србије, док је стручну сарадњу у реализацији издања обезбедио Београдски сајам.