Пошта Србије - Пошта Србије и Маском представили монографију „100 година Душка Радовића”

26.10.2022.

Пошта Србије представилa капиталну монографију „100 година Душка Радовића”

ЈП „Пошта Србије”, као друштвено одговорна национална компанија, подржала је објављивање капиталног дела „100 година Душка Радовића”, које је данас свечано представљено на Поштином штанду на Међународном београдском сајму књига. Подршком овом капиталном издању, које је у издању Маскома (Mascom) приредила Зорица Хаџић, Пошта се придружује обележавању стогодишњице рођења Душка Радовића и напорима издавача да његово дело приближи најширој читалачкој публици и стручној јавности.

Осмишљена у сарадњи са Милошем Радовићем, монографија посвећена Душку Радовићу, поред његових до сада необјављених текстова, бележака и цртежа, садржи и његову приватну и пословну преписку, сведочења његових блиских пријатеља и сарадника, као и скенирану архивску и другу грађу (цртеже, писма, разгледнице, нацрте, цртице и слично). Матија Бећковић, којег за Душка везује дугогодишње искрено пријатељство, у књизи се појављује као наратор чије приповедање повезује прикупљену грађу.

На промоцији која је одржана на штанду Поште Србије у Арени Хале 1, поред приређивача Зорице Хаџић, o књизи су говорили академик Матија Бећковић, Милош Јанковић, в.д. председника Управног одбора Удружења књижевника Србије, Брана Милунов, новинарка и дугогодишња сарадница Душка Радовића, и Емина Перуничић у име издавача – компаније Маском.

Посетиоцима 65. Међународног београдског сајма књига, монографија „100 година Душка Радовића” биће ексклузивно доступна само на штанду Поште Србије у Арени Хале 1.