Пошта Србије - Одржан колегијум Поште – Закључци и поруке важни за запослене

5.11.2022.

Одржан колегијум Поште –  Закључци и поруке важни за запослене

Проширеном колегијуму Поште Србије присуствовали су извршни директори и директори функција, регионални директори и управници пошта I реда, као и представници појединих синдиката.

Теме састанка биле су припрема програма пословања за наредну пословну годину, сходно изузетно захтевним економским и другим изазовима у земљи и свету, као и утврђивање активности које ће ЈП „Пошта Србије“ у складу са тим предузимати, како би се обезбедило неометано пословање и додатно унапредили и побољшали резултати постигнути у протеклом периоду.

На крају састанка, в. д. директора Зоран Ђорђевић је закључио: „После 19 месеци, одржаних 88 седница колегијума, 7 проширених колегијума и 13 засебних састанака са синдикалним организацијама, могу да вам дам свој пресек и оцену. На првом месту, захваљујући искључиво вашем труду и посвећености, успели смо да у протеклом периоду остваримо добре пословне резултате, повећамо плате, обезбедимо 24часовно осигурање и здравствене прегледе, набавимо нову опрему и возила, исплатимо 13-ту плату и постигнемо напредак у свим областима од значаја за даљи развој наше заједничке куће, наше Поште. Да ли је то довољно? Ја вам кажем да није! Сигурно смо могли боље. Оно што је извесно је да морамо још много тога да урадимо, али и да променимо себе и свој однос према послу“.

„Без обзира на то, желим посебно да истакнем и радницима одам признање за самопрегоран и ефикасан рад, јер су сви постигнути успеси искључиво заслуга наших радника. У наредном периоду награде следују свима који су то заслужили, додатак на плату, трајно повећање плата и рад на побољшању услова рада. Када имамо добар резултат и могућности, то право припада сваком запосленом у Пошти, за то није потребна ничија накнадна памет и тзв. „борба“, наглашавам да вама то припада, а моја је обавеза. Ово посебно наглашавам, јер видим да постоје појединци који покушавају да врше обмане, како је све то последица нечијих захтева, протеста или претњи. У ствари, сви ти захтеви углавном су засновани на нереалним прохтевима, са жељом да појединци профитирају – и као такви само штете угледу Поште Србије, јачају конкуренцију и смањују пословне резултате наше компаније. Како да их препознате, то су људи на социјалним мрежама који врло често нису или су некада били запослени у Пошти, a неретко данас запослени код конкуренције. Tакве ствари нико од нас који искрено волимо Пошту не жели“, додао је директор Ђорђевић.

„На крају, све што је реално и могуће да остваримо, можемо само заједничким договором, зато, увек сам као и до сада, спреман за разговоре и договоре, да чујем предлоге, да заједно нађемо реална решења која ће нас учинити још успешнијима. За све то нам је потребан првенствено мир и стабилност, као савезнике имамо Владу Републике Србије, и самог председника Александра Вучића, који се боре да се наша земља избори са свим изазовима и остане јака, сложна и снажна. Све то мени даје за право да сматрам да без обзира на светску кризу, да уколико будемо мудри, посвећени себи и за себе, можемо ићи напред, и да можете очекивати бројна побољшања, још веће плате и још боље услове рада. Све то можете схватити као моје обећање вама, посвећенима и марљивима, оданима Предузећу за које вредно и одговорно радите“, закључио је Ђорђевић.

Додао је и да ће оваквих и сличних заједничких састанака бити још до краја године, на којима очекује присуство и осталих синдиката, сходно пракси коју је увео, а све у сврху дијалога, изналажења најбољих решења, израде планова, анализа рада и координације.