Пошта Србије - Ђорђевић са белгијским конзулом о могућностима шире сарадње

9.11.2022.

Ђорђевић са белгијским конзулом о могућностима шире сарадње

Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије, и Томас Мас, конзул и саветник у Амбасади Белгије у Београду, уприличили су сусрет и разменили мишљења о широј сарадњи Поште и Амбасаде Белгије.

На састанку у седишту Предузећа, Ђорђевић је конзула Маса упознао са кандидатуром Поште Србије за домаћина ПостЕвропе 2024. године. Разговарано је и о могућностима да Пошта Србије у оквиру своје делатности, предузме потребне активности да се грађанима Белгије који живе у Србији омогући да остваре бирачко право на наредним белгијским изборима 2024.

Развој иновативних услуга и информационо-комуникационих технологија, имплементација „зелених” решења, реформа пословања и сегмент друштвене одговорности, поља су великих могућности за ширење сарадње, на којима се могу развијати платформе за размену или трансфер знања, оцењено је на састанку.

Ђорђевић и Мас закључили су и да би сусрет представника јавних поштанских оператора двеју замаља, чију организацију би помогла Амбасада Белгије, био од користи за дефинисање области од заједничког интереса и утврђивање нових пословних прилика и пројеката у делатности, на обострану добробит.