Пошта Србије - Креће Поштин наградни конкурс „Писмо Божић Бати”

20.11.2022.

Креће Поштин наградни конкурс „Писмо Божић Бати”

Наградни литерарни и ликовни конкурс Поште Србије „Писмо Божић Бати” почиње 21. новембра и траје до 31. децембра 2022. године. Ове године позивамо сву децу узраста до 12 година из целе Србије да у сусрет празничним данима опишу, нацртају, насликају, дочарају и покажу нам сву своју креативност на тему Божићно јутро.

На конкурсу учествују ликовни и литерарни радови, без ограничења у техници извођења и броју послатих радова. Учешће младих аутора може бити појединачно или колективно – преко предшколских и школских установа које похађају.

Радове је потребно слати на адресу: Поштански преградак 900, 11000 Београд 6, са назнаком: Наградни конкурс „Писмо Божић Бати”                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Податке о аутору – име и датум рођења аутора, адреса, град/место, контакт телефон и имејл адреса родитеља/старатеља, потребно је навести на полеђини појединачног рада. На полеђини групног рада наводи се назив, адреса, град/место, контакт телефон и имејл адреса установе или васпитача/учитеља, одељење или васпитна група, као и број деце која су учествовала у изради. Уз све радове, неопходно је приложити изјаве о сагласности за коришћење и обраду података о ауторима за потребе конкурса од стране Поште Србије (изјаве могу бити и руком писане).

Радове ће оцењивати Комисија коју чине књижевници Милош Јанковић, в.д. председника Управног одбора Удружења књижевника Србије, Јасмина Малешевић и Гроздана Лалић, и истакнути дизајнери, ликовни и графички уметници Поште Србије.

Пошта Србије изабраће и прогласити победнике – по шест најбољих аутора у појединачној и групној конкуренцији, и доделити три специјалне награде. Овога пута награде су вредни ваучери за технику, спортску одећу, обућу и другу спортску опрему.

Резултати конкурса биће објављени 14. јануара 2023, уз накнадну свечану доделу награда победницима. Награђени радови биће приказани и на изложби у ПТТ музеју у Београду.

Услови наградног конкурса и обрасци изјава о сагласности доступни су на сајту Поште Србије, можете их видети овде. За додатне информације на располагању је имејл адреса marketing.posta.