Пошта Србије - Плакета Пошти Србије на јубиларном ПосТел симпозијуму

29.11.2022.

Плакета Пошти Србије на јубиларном ПосТел симпозијуму

На Саобраћајном факултету у Београду свечано је отворен четрдесети Симпозијум о новим технологијама у поштанском и телекомуникационом саобраћају ПосТел 2022. Поводом значајног јубилеја Симпозијума, Пошти Србије додељена је плакета у знак захвалности на дугогодишњој подршци, а вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић обратио се на скупу.

Ђорђевић је ставио акценат на спроведену дигитализацију и аутоматизацију процеса у Пошти Србије и говорио о будућим пројектима који Пошту очекују заједно са струком, министарствима и регулаторним органима.

„За Пошту Србије су модернизација и имплементација најсавременијих решења којима се запосленима олакшава рад, а корисницима побољшава услуга од изузетног значаја. Дигитализацијом постојећих услуга и увођењем нових, желимо да идемо у корак са временом и  настојимо да будемо што ближи грађанима.Успех гарантује једино спој знања и искуства, због чега је битно да запослени буду стручни људи наоружани знањем. Управо зато, Пошта Србије подржава дуално образовање у средњем и високом школству и тесно сарађује са образовним институцијама, са циљем да младим људима пружимо прилику да се додатно едукују и постану експерти у својој области“, изјавио је Ђорђевић.

Добитници плакета ове године су и Министарство информисања и телекомуникација Републике Србије, Министарство науке, технолошког развоја и иновација, компанија "ТЕЛЕКОМ Србија" а.д., као и Регулаторна агенција за електронске комуникације и поштанске услуге РАТЕЛ.

Стручни радови који ће бити презентовани на Симпозијуму представљају  савремена научно-технолошка достигнућа у области поштанског и телекомуникационог саобраћаја, нова идејна и технолошка решења и нова сазнања и искуства. У наредна два дана, на сесијама ће се разговарати  о стратегијама одрживог развоја поштанских оператора, иновативним технологијама у функцији модернизације пословања поштанско-логистичких оператора, као и о развоју поштанског тржишта, а анализираће се и имплементација мобилних пакетомата у систем за пренос пошиљака.