Пошта Србије - Са Међународне конференције „За бољу будућност света рада и капитала”

1.12.2022.

Са Међународне конференције „За бољу будућност света рада и капитала”

На Међународној конференцији „За бољу будућност света рада и капитала” у организацији Социјално-економског савета Републике Србије, одржаној данас у Палати Србија, Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије, учествовао је на панелу „Квалитет послова и кретање зарада” са представницима Савеза самосталних синдиката Србије, УГС „Независност”, Уније послодаваца Србије и Савеза синдиката Републике Српске.

Ђорђевић је рекао да се много урадило на побољшању материјалног положаја запослених у Пошти Србије и поред постојећих законских ограничења и приоритетних улагања у модернизацију система, инфраструктуре, доставних возила и средства за рад, као и у нове дигиталне услуге. Свим запосленима је крајем новембра исплаћен додатак на плату, а у скором периоду поред повећања плата од 12,5 процената почев од јануарске зараде, најавио је и нову исплату додатка крајем децембра, исплату за новогодишње пакетиће, као и исплату божићног додатка и позајмице у јануару. Истакао је, такође, да се мора уложити још труда и рада како би се побољшао сваки сегмент поштанског система и делатности.

„Урадили смо доста у претходном периоду, али лично сам незадовољан, јер треба још много тога да променимо и постигнемо заједничким трудом и напорима. Постоји простор за још боље резултате, а приоритет треба да буде бољи материјални положај запослених, бољи услови рада, нове услуге и бољи квалитет услуга. Наставићемо социјални дијалог са синдикатима и да активно и одговорно наступамо према Министарству финансија и ресорном Министарству информисања и телекомуникација. Очекујем да наредна пословна година покаже да се „паметна” улагања исплаћују на дужи рок, да ће средства за рад бити значајно обновљена, да ће резултат свега бити већи пословни приходи, а све то ће омогућити да се поново када дође време изађе са предлогом за ново увећање зарада”, закључио је директор Ђорђевић.