Пошта Србије - Бизнис дан на „Синергији 22” окупио топ менаџмент из различитих индустрија

8.12.2022.

Бизнис дан на „Синергији 22” окупио топ менаџмент из различитих индустрија

Бизнис дан Конференције „Синергија 22”, одржава се данас под слоганом “Speed IT up”, поставивши за водећу тему убрзање трансформације пословања уз cloud технологије и иновације. Са циљем сагледавања најновијих трендова у процесима дигитализације, догађају који је окупио пословне лидере из различитих индустрија, присуствовао је Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије.

Програм су отворили водећи људи компаније Microsoft у Србији и региону, а уследила су излагања амбасадора САД у Србији Кристофера Хила, министра просвете Бранка Ружића и министра информисања и телекомуникација Михаила Јовановића. Заједничка порука свих говорника је да Србија постаје регионални лидер у престижној ИКТ индустрији.

Након два дигитална издања, Конференција „Синергија 22”, као водећи скуп професионалаца из области информационо-комуникационих технологија, под покровитељством компаније Microsoft (Powered by Microsoft), одржава се 6-8. децембра 2022, у хотелу Crowne Plaza у Београду. Бизнис дану претходили су „Технички дани”, на којима је излагало више од 90 предавача из земље и света, а присуствовало 2.000 посетилаца.

Пошта Србије наставља са убрзаном дигитализацијом услуга и пословних процеса, попут Е-комерца, развоја поштанско-финансијских услуга из домова корисника, увођења смарт система за пошиљке, еАрхивирања, еТелеграма, еЧеститки, развоја мреже пакетомата, што је само део актуелних пројеката, а повезивање и размена идеја са иноваторима и највећим стручњацима у ИКТ области, оснажиће њен даљи развој на пољу дигитализације, иновативних приступа и услуга. У том смислу, сарадња и са Microsoft-ом, важна је за даљи развој.