Пошта Србије - Посета амбасадора Турске – у фокусу филателија и сарадња са Турском поштом

19.1.2023.

Посета амбасадора Турске – у фокусу филателија и сарадња са Турском поштом

Амбасадор Турске у Србији Хами Аксој и вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић одржали су састанак на којем је разговарано о наредној заједничкој активности Амбасаде и Поште.

Договорено је да следећи корак буде начињен у оквиру филателистичке делатности и сарадње која постоји већ више година, и то објављивањем новог пригодног филателистичког издања у част обележавања значајног јубилеја – 100 година од оснивања Републике Турске. Пошта Србије раније је објавила пригодну поштанску марку поводом 140 година од успостављања дипломатских односа Републике Србије и Републике Турске, у стручној сарадњи са Амбасадом Републике Турске у Београду.

Планирана активност ослања се и један је од сегмената партнерства успостављеног потписивањем меморандума о сарадњи Поште Србије и Турске поште, којим је утврђен оквир за дугорочно заједничко ангажовање и рад на развоју услуга, размени стручних знања и искустава о међународним платформама за е-трговину, електронском преносу новца и у бројним другим сегментима. Активности на припреми и отпочињању више различитих пројеката планиране су за реализацију у текућој години.