Пошта Србије - Пошта добитник Благодарја Удружења књижевника Србије

26.1.2023.

Пошта добитник Благодарја Удружења књижевника Србије

На традиционалној Светосавској академији Удружења књижевника Србије (УКС), Јавном Предузећу „Пошта Србије“ додељено је Благодарје - највиши вид признања за допринос раду овог удружења.

Академију одржану у свечаној сали УКС отворио је Милош Јанковић, председник Управног одбора Удружења, који је након богатог културно-уметничког програма добитницима уручио признања која се додељују за трајни допринос угледу и развоју овог удружења, као и за изузетан допринос неговању духа српске народне и уметничке књижевности и очувању традиције и народних обичаја између два Савиндана.

Благодарје је у име Поште Србије примила представница Поште Србије Марија Матић, која је захвалила Удружењу књижевника Србије на престижном признању.

Међу награђенима су поред Његове Светости патријарха српског господина Порфирија и Радоман Кањевац, Душица Ивановић, Виолета Димитрић, Мића Миленковић, Гвозден Николић, Игор Трифуновић, Рада Комазец, Владимир Недељковић, Јован Јовановић, Младен Весковић, Љубан Каран и др Угрин Поповић, који је говорио беседу о Светом Сави.