Пошта Србије - ПТТ музеј Поште Србије добитник Сретењског ордена

15.2.2023.

ПТТ музеј Поште Србије добитник Сретењског ордена

Председник Србије Александар Вучић одликовао је поводом Дана државности Републике Србије - Сретења, појединце и институције из различитих области културног, привредног, спортског и друштвеног живота, међу којима и ПТТ музеј Поште Србије.

На државној свечаности одржаној у Председништву, Сретењски орден трећег степена за нарочите заслуге у прикупљању и очувању поштанског телеграфског и телефонског саобраћаја од историјског и културног значаја за Републику Србију и њене грађане је у име ПТТ музеја примио Зоран Ђорђевић, вршилац дужности директора ЈП "Пошта Србије".

 „Ово признање је велика част, али уједно и обавеза и одговорност за Пошту Србије и њен ПТТ музеј који ове године обележава 100 година од оснивања. У претходне две године постигли смо значајне резултате и  драго нам је што су наш труд, залагање и рад препознати“, изјавио је Ђорђевић.

 Међу одликованима за изузетне заслуге и постигнуте резултате су велики уметници, професори и дипломате заслужне за развој и учвршћивање мирољубиве сарадње и пријатељских односа. За нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађане, осим јавних појединаца, одликоване су и институције, фестивали, образовне и друге установе од јавног значаја.