Пошта Србије - Поштанска марка у знак сећања на Агостина Нета на поклон председнику Анголе

27.2.2023.

Поштанска марка у знак сећања на Агостина Нета на поклон председнику Анголе

У седишту Поште Србије, в.д. директор Зоран Ђорђевић разговарао је данас о новим заједничким пројектима са  амбасадором Анголе у Србији Алсином Изатом да Консејсаом.

Поводом претходне сарадње и успешно реализованог филателистичког пројекта, Ђорђевић је амбасадору Анголе уручио пригодан поклон за председника Анголе Жоаоа Лоренса – поштанску марку „Србија – Ангола: 100 година од рођења Агостина Нета” у ексклузивном формату.

Пригодно филателистичко издање у знак сећања на Агостина Нета, Пошта Србије објавила је у октобру, у уметничкој реализацији мр Бобана Савића и у сарадњи са Амбасадом Анголе у Србији. Представљено је јавности на веома посећеном догађају у ПТТ музеју.

Ценећи значај ове филателистичке едиције за наставак добрих односа двеју земаља, амбасадор Анголе срдачно је захвалио и радо прихватио поклон за председника Лоренса. 

У наредном периоду планирано је потписивање споразума о стратешком партнерству Поште Анголе и Поште Србије, кровног документа који ће институционализовати све облике сарадње двају поштанских оператора.