Пошта Србије - Нова услуга "ПостПак"

16.4.2018.

Нова услуга „ПостПак”

Потписан Споразум о размени међународних откупних пошиљака између јавних поштанских оператора Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе, што ће допринети развоју е-трговине.

На 21. Међународном сајму привреде у Мостару, представници ЈП „Пошта Србије” Београд, ЈП БХ Пошта д.о.о. Сарајево, Поште Српске АД Бања Лука, Хрватске поште д.о.о. Мостар и Поште Црне Горе АД Подгорица, потписали су Споразум о размени откупних поштанских пошиљака – „ПостПак”. Споразумом су регулисани међусобни односи, критеријуми и цене размене откупних „ПостПак” пошиљака између наведених оператора, а примењиваће се од јула.

„ПостПак” је нова међународна поштанска услуга која ће омогућити слање робе и докумената до 30 килограма у региону, уз потпис и наплату откупног износа у корист пошиљаоца приликом уручења. Важно је истаћи да ће се нова услуга реализовати уз посебну услугу „Откупно руковање”. „ПостПак” ће грађанима и привреди у региону обезбедити олакшице у пословању, квалитетну инфраструктуру за е-трговину, доступну и поуздану мрежу за куповину преко интернета.

Дакле, корисници ће из земаља потписница Споразума електронски моћи да наруче произоде које желе, као „ПостПак” пакет, који ће бити уручен на кућној адреси, уз наплату откупног износа који се пошиљаоцу дозначава Међународном електронском упутницом.