Пошта Србије - ТАГ уређаји у продаји у поштама

26.3.2023.

ТАГ уређаји у продаји у поштама

На штанду Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на београдском Сајму аутомобила, у присуству министра Горана Весића, данас су потписали Уговор о пословној сарадњи  Зоран Ђорђевић, в.д. директора ЈП „Пошта Србије” и Зоран Дробњак, в.д. директора ЈП „Путеви Србије”.

ТАГ уређај за електронско плаћање путарине у Србији који ће се наћи у продаји на шалтерима ЈП „Пошта Србије” по цени од 2.022,00 динара, намењен је искључиво за путничка возила физичких лица.

Након куповине ТАГ уређаја у пословницамa ЈП „Пошта Србије” корисници ће на једноставан начин регистровати уређај путем јединствене web платформе, што ће им омогућити да плаћање путарине врше онлајн са регистроване платне/дебитне картице.

У наредном периоду очекује се потписивање споразума са земљама региона, што ће омогућити остваривање заједничког циља да корисник са истим ТАГ уређајем плаћа путарину у више различитих земаља.

О свим детаљима везаним за коришћење уређаја и продајним локацијама можете се информисати на званичној интернет страници ЈП „Путеви Србије”.