Пошта Србије - Национални конкурс Поште Србије за предузетнице траје до 8.априла

30.3.2023.

Национални конкурс Поште Србије за предузетнице траје до 8.априла

Пошта Србије позвала је предузетнице из руралних и неградских подручја да се до 8. априла пријаве на национални наградни конкурс ,,100 успешних пословних жена”. О циљевима, искуствима, критеријумима за учешће и наградама на конкурсу, данас су у Привредној комори Србије (ПКС) говорили Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије, Бранислава Симанић, директорка Сектора за предузетништво Привредне коморе Србије, и Драгана Јањић, сувласница и директорка „Винарије Алексић” из Врања.

Они су упутили позив предузетницама да се информишу у поштама и регионалним привредним коморама и да узму учешће у конкурсу.

Са циљем оснаживања и промоције женског предузетништва, други национални наградни конкурс Поште Србије „100 успешних пословних жена”, отворен је за предузетнице, оснивачице и законске заступнице малих предузећа и удружења у руралним подручјима и осталим неградским срединама са територије целе Србије. Информације, услови конкурса и пријавa доступни су на интернет страници preduzetnice.posta.rs. Успешност презентованих пословних активности или пословне идеје, награде у области пословања или стваралаштва, друштвено-одговорне активности, део су критеријума за оцењивање.

За 100 најбољих кандидаткиња по оцени стручне комисије, Пошта Србије обезбедиће националну видљивост у виду бесплатног огласног простора у више од 1.500 пошта широм Србије, чиме ће њихови бизниси постати видљивији и конкурентнији на тржишту роба и услуга. Поред представљања у онлајн и штампаној брошури која ће без накнаде бити доступна корисницима поштанских услуга у пословницама свих пошта у Србији, победнице и њихово пословање биће представљени на мониторима у поштама, на корпоративном сајту и званичним профилима Поште на Инстаграму, Фејсбуку, Линкедину и Youtube каналу.

„Дужност нам је као друштвено-одговорној компанији да подржимо економско оснаживање жена, развој предузетништва и женског предузетништва, да ширимо сарадњу и започнемо традицију којом остварујемо утицај на раст мале привреде и равномерни привредни и регионални развој. Полазећи од интересовања, резултата и успеха прошлогодишњег конкурса, ове године одлучили смо да подржимо жене из руралних и неградских подручја, а Пошта Србије поново ће бесплатном промоцијом наградити најбоље пословне идеје и подухвате. Поред бесплатног оглашавања, обезбедићемо посебне погодности за све које се определе за пословну сарадњом са Поштом. Верујемо да предузетнице препознају значај ове иницијативе за њихово боље позиционирање на тржишту и боље пословање и да ће се одазвати у великом броју”, изјавио је Зоран Ђорђевић.

„Важно је да се у нашем друштву ствара клима за подједнаки развој бизниса. Учествовањем у пројекту предузетницама се доприноси да се за њих чује и да се зна за њихов бизнис. То је врста бесплатне рекламе, а сви знамо да је маркетинг нешто најбитније када имамо свој бизнис”, рекла је Драгана Јањић.

„У нашој земљи послује око 35 одсто предузећа и предузетничких радњи које су у власништву жена. Тај број сваке године све више расте. Доста тога смо урадили, доста посла је пред нама, интензивно ћемо радити у наредном периоду да се тај број повећа. Посебно истичемо важност економског оснаживања жена у руралним срединама и неградским подручјима и зато сматрамо да је оваква врста промоције за даме које послују у тим срединама од изузетног значаја. Користим ову прилику да позовем све наше чланице, посебно оне које послују у руралним пределима и неградским срединама, да се пријаве на овај изузетан конкурс”, поручила је Бранислава Симанић.