Пошта Србије - У Београду скуп радних група Постевропе

19.4.2023.

У Београду скуп радних група Постевропе

Радне групе за поштанске операције и размену података Асоцијације јавних поштанских оператора Европе – Постевропа (PostEurope), састају се у Београду од 18. до 20. априла. Учествују представници из више од 20 земаља Европе и експерти Центра за поштанску технологију Светског поштанског савеза, Међународне поштанске корпорације и Постевропе.

Отварању састанака радних група присуствовао је директор Поште Србије Зоран Ђорђевић, који се обратио скупу и учесницима пожелео добродошлицу и успешан рад.

„Пошта Србије једна је од најстаријих поштанских управа у Европи, и представник земље која је била међу 22 државе оснивача Светског поштанског савеза. У години  када Постевропа прославља 30 година постојања, обележава се 20 година нашег чланства и успешне сарадње са овом значајном регионалном организацијом која заступа интересе јавних поштанских оператора из целе Европе. Пошта Србије поднела је кандидатуру за домаћина Генералне скупштине Постевропе у 2024. години. Надамо се добрим вестима, јер је Београд већ био успешан домаћин скупштинског заседања Постевропе 2012. године, а многи од вас носе изузетне успомене на тај догађај”, рекао је Ђорђевић.

На састанцима радних група разговарано је о побољшању и унапређењу квалитета поштанских услуга, новој европској регулативи о увозу малих пакета, квалитету размене података са студијама случаја.

Заједнички циљеви заштите животне средине и одрживости поштанског сектора и овога пута су симболично промовисани. Током обиласка Регионалног поштанско-логистичког центра Београд, учесници су засадили дрво испред главног поштанског центра у Земуну.