Пошта Србије - Јединствена понуда ТАГ уређаја у поштама широм Србије

28.4.2023.

Јединствена понуда ТАГ уређаја у поштама широм Србије

Уређај за електронску наплату путарине, тзв. ТАГ уређај, од 27. марта 2023. године налази се у продаји на шалтерима пошта широм Србије и намењен је искључиво за путничка возила (1. категорија) физичких лица.

Након куповине ТАГ уређаја по цени од 2.022,00 динара у некој од пословница Поште Србије, корисници на једноставан начин региструју свој ТАГ уређај путем јединствене web платформе.

Web сервис за електронску наплату путарине омогућава становницима Републике Србије и земаља које ће се прикључити заједничком пројекту повезивања електронске наплате путарине у региону онлајн плаћање путарине са истим ТАГ уређајем.

Скенирањем QR кода који је саставни део Уговора о куповини ТАГ уређаја, корисник започиње процес регистрације на web сервис или одласком на url адресу у web browser претраживачу https://openbalkan-etc.com/ где уноси тражене податке.

Регистровањем ТАГ уређаја на web сервис за електронску наплату путарине и уз повезивање платне дебитне/кредитне картице, корисник неће морати да врши допуну ТАГ уређаја, већ ће му се цена путарине са обрачунатим попустом од 6 процената наплаћивати са регистроване платне картице.

Предности web сервиса за електронску наплату путарине су:

- Наплата путарине без допуне ТАГ уређаја,

- On-line наплата путарине са регистроване платне дебитне/кредитне картице,

- Дневни увид у листинг остварених пролазака и плаћања,

- Пролазак са истим ТАГ уређајем кроз више земаља учесница заједничког пројекта повезивања електронске наплате путарине у региону.

Упутство за регистрацију корисника на web портал за електронску наплату путарине налази се на званичној интернет страници ЈП „Путеви Србије”.