Пошта Србије - Колегијум директора Предузећа отпочео минутом ћутања

4.5.2023.

Колегијум директора Предузећа отпочео минутом ћутања

Данашњи колегијум Предузећа који је са пословодством одржао в.д. директор Поште Србије Зоран Ђорђевић, отпочео је минутом ћутања у знак сећања на трагично настрадале у јучерашњој пуцњави у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду.

Тим поводом, Пошта Србије издала је саопштење в.д. директора Ђорђевића које преносимо у целости:

„У име свих запослених у ЈП „Пошта Србије“, и у своје лично име, изражавам најдубље и најискреније саучешће породицама свих настрадалих у јучерашњем трагичном догађају који је ужаснуо Србију, а свим повређенима желим брз и успешан опоравак, свестан тога, и као човек и као родитељ - да не постоје речи, ни довољне, ни достојне, да изразе и опишу тугу коју, сигуран сам, осећају сви грађани Србије, саучествујући у болу оних који су изгубили своје најмилије.

Оно што се јуче догодило, што нам се свима, као друштву у целини, догодило - незапамћена је трагедија, у којој нико није без кривице, ни институционалне, ни личне, опште, људске, и свако би требало да учини све што је до њега, пре свега као човека и родитеља, али и у оквиру својих надлежности и овлашћења, да нам јучерашња трагедија буде последња опомена и последњи такав догађај - и на томе морамо сви заједно, јединствени, брзо и ефикасно да радимо и учинимо све што је потребно да нашој деци обезбедимо мирно, безбедно и сретно одрастање.

Мере које је предложио председник Александар Вучић полазна су основа и смер у коме би наши заједнички напори требали да иду, а на сваком од нас је да, преиспитујући себе, полазећи од своје породице и сопствене деце, допринесе томе да се више никада ништа ни слично јучерашњој трагедији не догоди.

Будуће време не може, не сме и неће да заборавом покрије сећање на страдале у јучерашњем безумном злочину, а ми, грађани Србије, свако појединачно, и сви заједно, морамо у том будућем времену да учинимо све да нам невине жртве, деца пред којом је била будућност, био живот, буду највиша вредност и циљ свих наших стремљења“, поручио је  Ђорђевић.