Пошта Србије - Одржана седница проширеног колегијума - тема реорганизација

11.5.2023.

Одржана седница проширеног колегијума - тема реорганизација

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић, одржао је данас у Регионалном поштанско-логистичком центру „Београд“ проширени колегијум у циљу информисања запослених о актуелној измени унутрашње организације ЈП „Пошта Србије“.

Ђорђевић је истакао да је општи циљ реорганизације успостављање модела у коме ће све организационе јединице бити мотивисане да доприносе максимизирању профита Предузећа, као јединственог система, по узору на организациону структуру савремених поштанских управа.

„При изради унутрашње организације угледали смо се на најбоље примере, а размена искустава са колегама из Поште Словеније помогла нам је да дођемо до најоптималнијих решења која би могла бити примењена при измени унутрашње организације. Тежимо да се децентрализујемо и да у наредном периоду упростимо процедуре, а све у циљу веће оперативности и конкурентности, као и даљег унапређења квалитета наших услуга. Очекујемо да имплементацијом новог модела постигнемо видљиве ефекте и обезбедимо ефикаснију реализацију кључних развојних активности попут дигитализације и увођења нових услуга, оптимизације рута и унапређења праћења пошиљки“, изјавио је Ђорђевић.

Ђорђевић је презентујући предлог нове макроорганизације Предузећа нагласио важност учествовања синдиката у актуелним променама и захвалио им на изузетно конструктивним и корисним предлозима који ће пословодству послужити као важна смерница.

Овом приликом, присутнима су презентовани извештаји о досадашњој реализацији планова набавки и пословању РЈ/РРЈ/ПЈ за први квартал текуће године. Такође, упознати су са кадровским питањима у вези са коришћењем боловања, распоређивањем техничара у пошти и награђивањем запослених, као и са резултатима анализе Службе унутрашње контроле.

Састанку су поред извршних и директора функција присуствовали и директори Радних јединица ван регија и Регионалних радних јединица, помоћници директора регионалних радних јединица за подручне јединице, управници пошта првог реда и ван реда, као и запослени задужени за кадровске послове у Радним јединицама ван регија и Регионалним радним јединицама и представници синдиката.