Пошта Србије - Повеља Друштва математичара Србије за Пошту

24.5.2023.

Повеља Друштва математичара Србије за Пошту

Велики јубилеј – 75 година Друштва математичара Србије (ДМС) обележен је данас свечаном академијом у Народној скупштини Републике Србије. Поред презентације постигнутих резултата, највећих успеха и планова за будући рад, институцијама и појединцима додељене су захвалнице за подршку раду Друштва.

За дугогодишњу посвећеност потпори и охрабрењe развоја Друштва, Зорану Ђорђевићу и Пошти Србије је Повељу Друштва математичара уручио проф. др Мирослав Марић, председник Друштва.

„Као математичар веома сам поносан и захвалан на указаној части. Лично сам велики поштовалац свега што је Друштво математичара урадило на популаризацији математике у нашој земљи и свеобухватној подршци нашим талентима. Посебно ми је задовољство, јер је и мој недавно преминули професор Јован Кнежевић из Шесте београдске гимназије био члан Друштва. Ово признање посвећујем и њему, изузетном професору и пријатељу који нас је прерано напустио. Пошта Србије поуздани је партнер Друштва, а у наредном периоду настојаћемо да интензивније сарађујемо и дефинишемо могућности и модалитете за повезивање у развоју, професионалном усавршавању и размени стручног кадра у областима математике и информатике, као и подршци надареним математичарима”, изјавио је Зоран Ђорђевић.