Пошта Србије - Проглашене победнице наградног конкурса „100 успешних пословних жена”

12.6.2023.

Проглашене победнице националног конкурса „100 успешних пословних жена”

Пошта Србије прогласила је, представила и уручила признања победницама другог националног наградног конкурса „100 успешних пословних жена” из руралних и неградских средина.

На догађају у Привредној комори Србије (ПКС) у Београду, о унапређењу положаја жена, мајки и предузетница, изменама закона, институционалној подршци и државној финансијској помоћи, као и о активностима по питањима родне равноправности, подршци женском предузетништву и резултатима конкурса, говорили су Зоран Ђорђевић, в.д. директор Поште Србије, Дарија Кисић, министарка за бригу о породици и демографију (у име председнице Координационог тела за родну равноправност Маје Гојковић), Татјана Пријић, помоћница поверенице за заштиту равноправности, Бранислава Симанић, директорка Сектора за предузетништво Привредне коморе Србије, и Драгана Јањић, сувласница и директорка „Винарије Алексић” из Врања.

„Са великим успехом затварамо други велики национални конкурс подршке женама предузетницама који је поново забележио велико интересовање, што говори о значају наше иницијативе и неопходности сталне и још снажније удружене подршке женском предузетништву и економском оснаживању и афирмацији жена у бизнису. Поред бесплатног оглашавања, победницама ћемо омогућити специјалне најповољније услове на тржишту уколико се одлуче за пословну сарадњу са Поштом. Посебно је важно да утичемо на стварање бољих прилика и већих шанси за жене које воде сопствени посао у мањим срединама, те су ове године нашу подршку добиле предузетнице из руралних и неградских подручја, чиме ће њихови бизниси постати видљивији и конкурентнији на националном тржишту роба и услуга. Поносни смо што тиме доприносимо и вишем заједничком циљу, равномерном привредном и регионалном развоју и унапређењу мале привреде и друштва у целини”, рекао је Зоран Ђорђевић.

Министарка Кисић поздравила је акцију и истакла задовољство што су награђене успешне пословне жене из готово свих мањих места широм Србије. Позвала је на заједнички даљи рад на оснаживању жена. Поред унапређења законодавног оквира, истакла је да је Министарство за бригу о породици у сарадњи са Привредном комором покренуло акцију Пријатељ породице, са циљем да подстакне компаније да ураде што више на усклађивању рада и родитељства, док друштвено најодговорније компаније очекују вредне награде.

На промоцији и учешћу у избору победница конкурса „100 успешних пословних жена”, Ђорђевић је захвалио потпредседници Владе Србије, министарки културе и председници Координационог тела за родну равноправност Маји Гојковић, повереници за заштиту равноправности Бранкици Јанковић, Бранислави Симанић и Драгани Јањић, као и министарки Кисић и Татјани Пријић на подршци и присуству догађају.

Пошта Србије обезбедиће националну видљивост за 100 победница конкурса у виду бесплатног огласног простора у више од 1.500 пошта широм Србије. Поред представљања у онлајн и штампаној публикацији доступној без накнаде корисницима поштанских услуга у пословницама свих пошта у земљи, победнице и њихово пословање биће представљени на мониторима у поштама, на корпоративном сајту и званичним профилима Поште на Инстаграму, Фејсбуку, Линкедину и Youtube каналу.

Конкурс Поште Србије „100 успешних пословних жена” из руралних и неградских средина, реализован је уз подршку Привредне коморе Србије која је помогла промоцију, анимирање и информисање кандидаткиња путем мреже регионалних привредних комора и секције за женско предузетништво.

Листу победница конкурса можете видети у Галерији.