Пошта Србије - Пријава за пензионерске картице од сада у свим поштама

8.8.2023.

Пријава за пензионерске картице од сада у свим поштама

Пошта Србије и Републички фонд ПИО омогућили су пријаву за пензионерске картице у свим поштама почев од 8. августа 2023. године. Нову услугу за пензионере представили су данас у београдској Главној пошти Зоран Ђорђевић, в.д. директор Поште Србије, и Реља Огњеновић, директор Републичког фонда ПИО.

Пензионери који то до сада нису учинили од сада имају прилику да се за бесплатну пензионерску картицу нове генерације пријаве на шалтерима више од 1.500 пословница пошта широм Србије.  

„И овога пута спремно стављамо на располагање своју најразгранатију националну мрежу у службу важног државног пројекта, који за наше најстарије и најлојалније кориснике доноси бројне погодности, промотивне цене и попусте. Идеја нам је била да повећањем броја приступних тачака обезбедимо једнаке могућности и олакшамо приступ и подједнако остваривање права на пријаву пензионерима у удаљеним и мањим местима широм наше земље. Пошта ће и сама понудити погодности за своје производе и услуге уз пензионерску картицу. Како ће у наредним данима бити актуелна исплата пензија на шалтерима пошта, позивамо пензионере да посету пословницама пошта искористе и за пријаву за пензионерску картицу, док надаље то могу учинити свакодневно у њима најближој пошти”, рекао је Зоран Ђорђевић.

Реља Огњeновић рекао је да се у Фонду ПИО паралелно ради на формирању мреже давалаца погодности, јавних институција и привредних субјеката, који су прихватили препоруку Владе Србије и понудили додатне погодности за кориснике пензионерских картица.

„Богатији смо за 1.500 пословница, места на којима ће наши пензионери моћи да се пријаве за нову Пензионерску картицу и то је наставак добре праксе, сарадње са државним предузећима, локалним самоуправама, где смо нашим пензионерима омогућили да у свом месту, у својој месној заједници, у својој пошти, искористе могућност да се пријаве за Пензионерску картицу нове генерације. До данас евидентирано је више од 660.000 пријава за пензионерску картицу. Потписано је више од 350 споразума са државним институцијама и компанијама из приватног сектора, које ће омогућити корисницима пензионерских картица бројне попусте и погодности. Бољи живот наших пензионера јесте национални интерес, а ми ћемо се трудити сваког дана да наши пензионери данас живе боље него што су живели јуче”, рекао је директор Огњеновић.

Огњеновић је захвалио Пошти на укључењу у пројекат, која ће кроз добро организовану мрежу филијала омогућити пријаву великом броју корисника који немају други начин да се пријаве за пензионерску картицу.

Примена и коришћење нових пензионерских картица почиње 1. октобра.