Пошта Србије - Прво место Премијер лиге Београда за Шах клуб ПТТ

7.10.2023.

Прво место Премијер лиге Београда за Шах клуб ПТТ Београд

Шаховски клуб ПТТ Београд освојио је данас прво место у Премијер лиги Београда и пласирао се међу 12 клубова Прве лиге Србије, највишег ранга такмичења у нашој земљи. Играчи који су остварили овај успех су Зоран Мијаиловић, Горан Тодоровић, Михајло Стојановић, Горан Арсовић, Зоран Арсовић, Александар Станић, Зоран Кривокућа, Ласло Гонда и Сергеј Григоријантс.

Премијер лига Београда је ове године обухватила 12 клубова, са великим бројем високо рангираних играча из Србије и иностранства. По мишљењу стручне јавности била је најјача у претходних двадесет година. У веома јакој конкуренцији, Шаховски клуб ПТТ Београд убедљиво је, без пораза, освојио прво место, са значајном предношћу над најближим конкурентима, те ће у Првој лиги Србије следеће године заменити Шаховски клуб Црвена звезда који је испао из најелитнијег такмичења.

Један од најстаријих у Србији, Шаховски клуб ПТТ Београд, основан 1935. године, раније ове године је уз велику подршку Поште Србије и в.д. директора Зорана Ђорђевића, ревитализовао играње шаха у Предузећу, и успоставио интерну шаховску лигу са десет секција. Формирана је омладинска школа шаха за почетнике, док је у плану њено ширење у радним јединицама широм земље.