Пошта Србије - Састанак са синдикатима на тему систематизације и реорганизације

19.10.2023.

Састанак са синдикатима на тему систематизације и реорганизације

На данашњем састанаку представника „Синдикатa ПТТ Србије”, Синдиката „Радник” и Синдиката ЈП ПТТ саобраћаја Србије „Независност” са директором Поште Србије Зораном Ђорђевићем, разговарано је о систематизацији и реорганизацији Предузећа.

У присуству председника Надзорног Одбора Поште Србије Борише Шаренца и директорке Функције управљања кадровима Данијеле Рајковић, Синдикат „ „Независност“ изложио је примедбе техничке природе, које је директор Ђорђевић саслушао и прихватио. Синдикат „Радник“ дао је сагласност на предложени Акт, док је „Синдикат ПТТ Србија“ тражио одлагање примене.

„Интерес Поште Србије и Републике Србије је да нова систематизација и реорганизација што пре ступе на снагу, чиме ће бити отклоњене све тренутне мањкавости и смањити одлив људи. Нова систематизација донеће нам свеукупни бољитак и резултирати повећањeм зараде. Очекујемо да ће овај процес трајати годину дана и да ће примена нове систематизације почети 1. јануара 2025. године. Синдикати ће, као и до сада, бити активно укључени у цео процес“, рекао је Ђорђевић