Пошта Србије - Састанак Зорана Ђорђевића са синдикатима „Радник“ и „Независност“

24.10.2023.

Састанак Зорана Ђорђевића са синдикатима „Радник“ и „Независност“

На иницијативу репрезeнтативног синдиката „Радник“ и синдиката ЈП ПТТ саобраћаја Србије „Независност”, данас је одржан састанак в.д. директора Поште Србије Зорана Ђорђевића са Гораном Стефановићем и Снежаном Марковић поводом појаве протеста у појединим поштама у Новом Саду.

Ђорђевић је информисао представнике синдиката да су већ предузете одређене мере и да ће координатори у наредном периоду обавити разговоре са свим запосленима у јединицама за које су надлежни. Такође, информисао је представнике синдиката да је за сутра заказан састанак са достављачима у Београду, а у петак са достављачима у Новом Саду, на којем ће се разговарати о захтевима изнетим на протесту.

„Одлуку Владе Републике Србије поводом исплате зараде из добити очекујемо већ након наредне седнице заказане за четвртак, 26. октобар, а исплата ће, у складу са нашим договором са синдикатима, бити реализована одмах након тога. У оквиру реорганизације запослене очекује осетно повећање зараде, а у међувремену очекујемо и инструкцију Владе Србије када је у питању повећање зараде које је планирано од првог јануара“, рекао је Ђорђевић.

Договорено је и да ступањем на снагу правилника о награђивању, поштари, достављачи и шалтерски радници буду награђени у складу са ангажовањем.

„Кад су у питању поштари, правилник о награђивању ће бити примењен већ након испоруке ПИО картица, а награђивање достављача по учинку тема је предстојећих састанака заказаних за ову недељу. Пријем запослених у стални радни однос наставиће се у складу са садашњом динамиком, након истека две године радног ангажовања. Промене у политици Поште Србије нема и зато ћемо и у наредном периоду наставити да заједно радимо на томе да истрајемо у добрим резултатима које смо постигли“, додао је Ђорђевић.

Подсетио је да је остварена нето добит за првих девет месеци 2,8 милијарди динара, од чега само пословна добит износи 2,2 милијарде динара, што нам даје назнаке и добра је основа да Пошта Србије и ове године успешно оствари све зацртане циљеве.