Пошта Србије - 100 година од проглашења Републике Турске на поштанским маркама

2.11.2023.

100 година од проглашења Републике Турске на поштанским маркама

Данас је у ПТТ музеју у Београду, Пошта Србије заједно са Амбасадом Републике Турске у Републици Србији свечано представила пригодно филателистичко издање којим се обележава стогодишњица проглашења Републике Турске. Марку са ликом Мустафе Кемала Ататурка, оснивача модерне Републике Турске, представили су Њ.Е. Хами Аксој, амбасадор Републике Турске у Србији, и Зоран Ђорђевић, в.д. директор Поште Србије.

„Издањем ове поштанске марке обележавамо важан тренутак у историји Републике Турске. Данашњи дан је прилика да истакнемо наше дубоко политичко и економско партнерство и пријатељство, као и посвећеност даљем јачању билатералних веза и односа између наше две земље“, рекао је Ђорђевић.

Пригоднa филателистичкa емисија „100 година од оснивања Републике Турске” садржи једну пригодну марку у форми блока, коверат првог дана и пригодан жиг. Објављена је у стручној сарадњи са Амбасадом Републике Турске. Уметничка реализација издања дело је мр Бобана Савића, академског сликара, креатора марака Поште Србије.