Пошта Србије - Пошта Србије потписала споразум о сарадњи за доставу пакета са DHL-ом

10.11.2023.

Пошта Србије потписала споразум о сарадњи за доставу пакета са DHL-ом

Пошта Србије и компанија DHL потписале су споразум о пословној сарадњи који ће омогућити да достава и преузимање пакета DHL-а буде извршено кроз мрежу пакетомата Поште Србије.

Споразум су потписали в.д. директор Поште Србије Зоран Ђорђевић и генерални директор „DHL Express Srbija” Фион Хериот.

DHL ће Пошти Србије за коришћење мреже пакетомата плаћати уговорену накнаду, а споразум не подразумева искључење трећих лица, те су Поште Србије и DHL слободни да закључују уговоре са трећим лицима без обзира на потписани споразум.

Пошта Србије изградила је и управља мрежом јавних и приватних паметних пакетомата у Србији за доставу до крајњег корисника који ће сада бити на располагању и компанији DHL.

Подсећамо да су ЈП „Пошта Србије” и DHL у септембру месецу потписале кровни споразум о сарадњи, чиме су отворена врата новој ери у пружању логистичких и поштанских услуга у нашој земљи, која ће грађанима Србије донети још бржу и поузданију доставу, шири спектар услуга и бољу повезаност са глобалним тржиштима.

Поред тога, данас је Народна банка Србије одобрила лиценцу за еНовчаник, који ће ускоро бити у примени у Пошти Србије, како би корисници могли да га користе за плаћање услуга Поште и друге финансијске услуге.