Пошта Србије - Отворен 41. ПосТел симпозијум

28.11.2023.

Отворен 41. ПосТел симпозијум

На Саобраћајном факултету у Београду данас је свечано отворен 41. Симпозијум о новим технологијама у поштанском и телекомуникационом саобраћају ПосТел 2023. Учесницима скупа обратио се в.д. директор Поште Србије Зоран Ђорђевић, осврнувши се на значај Поште Србије данас.

„Пошта Србије улаже и велике наде полаже у развој својих дигиталних способности, при чему квалитет увек остаје на првом месту, будући да је он кључни чинилац за претварање потенцијала у резултате. Убрзано радимо на услугама које су одговор на раст дигиталног тржишта, на е-комерцу и омогућавању поштанско-финансијских услуга из домова корисника, али и на унапређењу експрес сервиса који прати раст привредне активности Србије. Имајући у виду потребе корисника и раст интернет трговине, Пошта је иницирала унапређење и интеграцију царинског поступка, ради поједностављења процедуре и скраћивања рокова уручења, а врло смо близу и решења проблема праћења пошиљака из Кине генерисаних интернет трговином“, рекао је Ђорђевић, додавши да су кључне речи за активности Поште Србије и време пред њом аутоматизација, дигитализација и интеграција.

Овом приликом изложио је и планове Поште Србије за наредни период и најавио пројекте са великим пословним системима у домену банкарских и финансијских услуга, осигурања и савремених ИТ сервиса.

Симпозијум ПосТел је током 41. године успешног рада стекао високу репутацију и лидерску позицију у научно-стручној делатности, окупљајући велики број еминентних стручњака из области поштанског и телекомуникационог саобраћаја. У наредна два дана, на Саобраћајном факултету биће представљени научно-истраживачки радови из области поштанског и телекомуникационог саобраћаја и одржане бројне научно-стручне активности и трибине, као и презентације компанија и пројектних решења.