Пошта Србије - Зоран Анђелковић одржао први састанак са синдикатима

21.5.2024.

Зоран Анђелковић одржао први састанак са синдикатима

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Анђелковић, одржао је данас свој први састанак са представницима Синдиката ПТТ Србије, синдиката Радник, синдиката ЈП ПТТ Независност, Самосталног синдиката поштанских радника и синдиката Солидарност. Овај важан састанак означио је нови почетак у комуникацији и сарадњи између руководства и синдиката који делују у оквиру Предузећа.

Анђелковић је истакао значај исплате првог дела зараде из добити, као увертиру за даљу реализацију претходних договора са синдикатима и даље активности усмерене на побољшање материјалног статуса запослених и унапређење услова рада.

Представници синдиката су изразили задовољство што је већ на првом састанку направљен конкретан корак ка решавању питања која су важна за запослене. Они су нагласили да очекују да се ова позитивна пракса настави и да ће конструктивна сарадња са новим директором допринети бољој будућности Поште Србије.

Овакви састанци ће се организовати бар једном месечно и у радним јединицама широм Србије, где ће се разговарати не само о синдикалним питањима већ и о статусу запослених.