Пошта Србије - Пошта Србије и Привредна комора Србије поводом наставка сарадње

20.6.2024.

Пошта Србије и Привредна комора Србије поводом наставка сарадње

Јавно предузеће „Пошта Србије“ и Центар за дигиталну трансформацију Привредне коморе Србије (ПКС) планирају и у наредном периоду наставак заједничке сарадње, посебно у сфери дигитализације поштанских услуга уз помоћ савремених сервиса ПКС заснованих на вештачкој интелигенцији, речено је данас на састанку Зорана Анђелковића, в.д. директора ЈП „Пошта Србије“ и Марка Чадежа, председника ПКС.

Чадеж је истакао да је ЈП „Пошта Србије“ важан сервис за привреду и грађане и да се кроз имплементацију савремених решења, као што је дигитални асистент ChatBot ПКС и друге иновативне услуге, значајно може убрзати пословање домаћих компанија и ширење њиховог бизниса на регион.

Председник ПКС је указао да се кроз заједничку сарадњу на дигиталној трансформацији поштанских сервиса може остварити значајна домаћа и регионална тржишна конкурентност институције као што је Пошта Србије, као и сарадња са регионалним поштама, а у циљу снажнијег повезивања привреда целог региона.

Директор Анђелковић је нагласио важност ове сарадње за унапређење квалитета услуга Поште Србије кроз увођење дигиталних сервиса заснованих на вештачкој интелигенцији, а уз подршку ПКС-а, који би омогућили да се додатно побољша ефикасност и доступност услуга. „Наставак сарадње на овај начин представља значајан корак ка модернизацији поштанских услуга и јачање наше улоге у ери дигитализације", изјавио је Анђелковић.