Пошта Србије - Реновирана пошта у Аранђеловцу

17.7.2017.

Реновирана пошта у Аранђеловцу

Ова пошта је смештена у згради која је стара готово пун век и представља заштићено културно добро.

Мира Петровић, вршилац дужности директора ЈП „Пошта Србије”, данас је обишла пошту 34300 Аранђеловац, која је после четири године детаљног реновирања поново на располагању корисницима. Ова пошта је смештена у згради која је стара готово пун век и представља заштићено културно добро.

„Урадили смо велику ствар. У овом репрезентативном објекту сада су и услови за рад и амбијент за кориснике на европском нивоу. Уложили смо доста новца – више од 50 милиона динара, што ће верујемо бити подстрек и за локалне власти у Аранђеловцу да уређују фасаде важних објеката. Водили смо рачуна и о особама са инвалидитетом, за које је постављен наменски лифт ради лакшег приступа нашим услугама. Радимо све што можемо да квалитет живота наших грађана буде бољи и ове године нам је у плану да адаптирамо 55 пошта широм Србије”, рекла је Мира Петровић и додала да ће следеће недеље почети са радом издвојен поштански шалтер у згради суда у Аранђеловцу.

У пошти 34300 Аранђеловац запослено је 37 радника. Осим што услужују кориснике на осам шалтера, задужени су и за доставу на 12 рејона писмоносне и три рејона специјализоване доставе.

Радови су обухватили комплетну адаптацију 550 квадратних метара ентеријера, сређивање фасаде, као и санирање оштећене кровне конструкције.