Пошта Србије - Најава успешне сарадње

28.9.2017.

Најава успешне сарадње

Директорка Петровић је овом приликом изразила очекивање да ће производно-пословни комплекс РПЛЦ „Београд” постати транзитни центар за пошиљке из Кине.

Делегација Народне Републике Кине, која се налази у тродневној посети Србији поводом примене Меморандума о разумевању и унапређењу развоја Информатичког пута свиле за информациону повезаност, данас је обишла Регионални поштанско-логистички центар „Београд”. Добродошлицу у највећи и најсавременији центар за сортирање поштанских пошиљака у Европи, државницима и привредницима Кине, као и представницима ресорног министарства на челу са државним секретаром Татјаном Матић, пожелела је Мира Петровић, в. д. директора Поште Србије.

Директорка Петровић је овом приликом изразила очекивање да ће производно-пословни комплекс РПЛЦ „Београд” постати транзитни центар за пошиљке из Кине. „Имали смо велико задовољство и указана нам је велика част да угостимо Националну комисију за реформе и развој Кине са угледним привредницима, међу којима је и чувена Алибаба. Ово је историјски корак за нас, јер смо врло спремни и расположени да будемо дистрибутивни центар за цео регион и добар део Европе. Времена се мењају, технологија напредује, па и Пошта која постоји 177 година мора да иде у корак са временом. Управо су ово нови послови које бисмо могли да радимо и надамо се да је то почетак добре сарадње која ће бити искорак за читаву српску привреду”, истакла је Мира Петровић.

Са садржајем, наменом, савременим технолошким решењима и ИТ инфраструктуром РПЛЦ „Београд” госте из Кине упознао је Горан Ђерић, директор Функције услуга, стављајући у први план опредељење Поште Србије да се још озбиљније посвети развоју логистичких услуга и електронске трговине.

Татјана Матић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, оценила је да је државно-привредна посета показала да постоји пуно простора за партнерство српске и кинеске стране. „Алибаба је изразила велико интересовање за сарадњу са Поштом, која је представила све своје капацитете на најбољи могући начин. Јасно је да постоје значајни потенцијали да практично не само земље Балкана, већ и региона, буду снабдеване из овог дистрибутивног центра. Ми ћемо као ресорно министарство имати прилике да већ на Четвртом интернет самиту, који ће се одржати од 3. до 5. децембра у Кини, посетимо седиште групе Алибабаи детаљно разговарамо о могућности сарадње не само када је у питању е-трговина, него и онлајн туризам, јер то је нови домен у коме је Алибаба такође успешна”, рекла је Татјана Матић.