Пошта Србије - Пошта у пуном капацитету на услузи грађанима Србије

21.11.2017.

Пошта у пуном капацитету на услузи грађанима Србије

Подсећамо јавност да је у петак 17.11.2017. године донета одлука репрезентативних синдиката, који окупљају готово 11.000 запослених, да се одустаје од штрајка у Пошти Србије.

Обавештавамо јавност да ЈП „Пошта Србије”, којој је поверена делатност од јавног интереса, свим правним и физичким лицима без застоја пружа услуге које су у њеном делокругу рада. Дакле, нетачни су тенденциозни покушаји узнемиравања јавности од стране челника нерепрезентативног синдиката – Самосталног синдиката поштанских радника – да у поштама Србије влада хаос.

Подсећамо јавност да је у петак 17.11.2017. године донета одлука репрезентативних синдиката, који окупљају готово 11.000 запослених, да се одустаје од штрајка у Пошти Србије.

На данашњи дан, према званичном извештају стручних служби, 17 запослених са територије Републике Србије изјаснило се да ће подржати штрајкачке активности Самосталног синдиката поштанских радника, што је њихово легитимно право.

Ово пословодство, на челу са в. д. директора Предузећа госпођом Миром Петровић, уз пуну сарадњу са оснивачем Владом РС на чијем је челу госпођа Ана Брнабић и представницима репрезентативних синдиката – Синдиката ПТТ Србије и Синдиката ПТТ „Независност”, изналази најбоље решење за побољшање социјалног и материјалног положаја 15.000 запослених.

Обавештавамо јавност и то да је услед незаконите блокаде рада Регионалног поштанско-логистичког центра „Београд”, који представља жилу куцавицу ЈП „Пошта Србије”, у организацији Самосталног синдиката поштанских радника дошло до вишедневног прекида процеса рада у делатности од општег интереса, на који начин је Предузећу нанета вишемилионска штета због кашњења при уручењу пошиљака.

Стручне службе Поште Србије, по налогу Владе Србије, Надзорног одбора и уз пуну сагласност репрезентативних синдиката интензивно раде на сагледавању директне и индиректне штете које је наше предузеће претрпело и према тренутним подацима штета износи 300.000.000,00 динара. Очекује се да ће последице незаконитих окупљања бити далекосежније, а штета знатно већа.

Према организаторима и учесницима у блокади дистрибутивног центра предузимају се све законом предвиђене мере како би такво понашање било санкционисано, и како би се заштитио овај важан државни систем, 15.000 запослених и њихове породице. Неотуђиво је право запослених да своје незадовољство изражавају протестом или штрајком у складу са прописима који ту област регулишу, али је недопустиво да учесници својим неодговорним поступцима и понашањем наносе вишемилионску штету како Предузећу и запосленима, тако и Републици Србији.