Пошта Србије - Поштари широм Србије обележили 7. јун – Дан Поште Србије

7.6.2019.

Поштари широм Србије обележили 7. јун – Дан Поште Србије

Пошта Србије обележила је данас свој дан и 179 година од успостављања јавног поштанског саобраћаја у Србији на пригодној свечаности у просторијама Предузећа у Београду.

Осврћући се на дугу традицију и лидерску позицију Поште, окупљеним сарадницима обратила се Мира Петровић,  в. д. директора ЈП Пошта Србије, нагласивши да је Пошта од претходног окупљања истим поводом забележила нове успехе и остварила пословни добитак на крају прошле, као и нови раст у првом тромесечју ове године. „Посебно радује раст у сегменту пост-експреса где је недавно забележена 5-милионита примљена пошиљка у овој години, што је за 700.000 више у односу на исти период прошле године. Поштина технолошка флота обновљена је са 257 доставних возила чиме потврђујемо углед најшире распрострањене националне саобраћајно-логистичке мреже”, истакла је Петровић.

Мира Петровић је уручила плакету најбољем раднику поштанске делатности у 2018. години - Саши Михајловићу, достављачу из Јагодине, који се захвалио на поверењу и важном признању. „Ово је велика ствар, највећа коју сам доживео за ових 27 година рада у Пошти, трудићу се да оправдам награду”, истакао је Михајловић.

У радним јединицама широм Србије, 1.358 запослених добило је плакете и новчане јубиларне награде за допринос резултатима Предузећа.

Традиционално за Дан Поште, отвoрена је тематска изложба, а овога пута представљени су нацрти за поштанске марке, врхунских ликовних уметника у оквиру поставке – „Уметнички нацрти за поштанске марке у периоду од 1930. до 1990. године”. Нацрти знаменитих уметника Зламалика, Грујића, Куна, Ћирића,  Кажића, Миленковића и других, чије се скице налазе у богатој ризници музеја биће доступни јавности до 6. септембра у ПТТ музеју.

Такође, корисницима је представљен нови корпоративни сајт Предузећа, унапређеног дизајна, динамике и функционалности, са новим алатима и апликацијама за брзо и једноставно праћење пошиљака, калкулацију цена и лоцирање услуга и пошти.  Најављене су и нове услуге за грађане - трансфер новца преко Moneygram новчане дознаке и услуга доставе возачких дозвола грађанима на кућну адресу.