Пошта Србије - Пошта Србије наградила најлепша писма за Деда Мраза

21.12.2019.

Пошта Србије наградила најлепша писма за Деда Мраза

Пошта Србије доделила је награде најбољим ауторима радова седамнаестог по реду наградног конкурса „Пиши Деда Мразу” зa децу узраста до десет година. На конкурсу Поште, ове године учествовало је преко 11 хиљада малишана узраста до 10 година из целе Србије.

У појединачној конкуренцији прву награду освојила је Лена Радмиловић из Смедеревске Паланке са песмом Сан, друго место освојили су шестогодишњи близанци Матеја и Лука Медар из Бечеја, са рељефом од пластелина, док је треће место припало Дуњи Николић из Књажевца, која је опевала своје нестрпљиво ишчекивање Деда Мраза.

Прву награду у групној конкуренцији освојили су ученици другог разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај” из Суботице, успешним спојем честитки и цртежа у форми „чизмица”. Друго место припало је колажу Модна ревија јелки 2019-2020, који су израдили малишани из вртића Славујак, ПУ Бошко Буха из Београда, док су трећу награду заслужили ученици II-2 разреда ОШ „Вера Благојевић” из Бање Ковиљаче, сплетом ритмичних и складних песама, које на интересантан начин приказују долазак Деда Мраза и истичу необичне жеље.

На свечаности је приказана изложба најтрактивнијих дечијих радова, уз пригодан забавни програм, у коме су учествовали и најмлађи чланови КУД „Ђока Павловић”.

Победнички радови биће изложени у шалтер сали главне поште у Таковској 2, од 23. децембра до 31. јануара.